(ACN) Un professor i entrenador de futbol de La Salle Bonanova està sent investigat per presumptes abusos sexuals a dos alumnes, segons ha avançat ‘El Periódico’ i han confirmat a l’ACN i a betevé fonts dels Mossos d’Esquadra. En concret, els dos exalumnes han denunciat que els abusos es van produir quan tenien 16 anys a Barcelona i a Sant Cugat del Vallès. Els presumptes abusos a La Salle Bonanova de Barcelona van tenir lloc entre el 2010 i el 2012.

El rotatiu barceloní explica que una de les víctimes va presentar la denuncia el 8 d’octubre del 2020. Els fets es remunten al 2010, quan el presumpte abusador era professor seu de primària i, a més, l’entrenava al Club Esportiu Bonanova de futbol. El abusos es van perllongar dos anys, fins al 2012.

El professor, apartat durant la instrucció

Segons informen els responsables de La Salle Bonanova el centre rep el requeriment judicial de la investigació policial aquest dimarts 13 de novembre per una possible agressió sexual comesa fa 10 anys per un dels professors en actiu de la plantilla.

La Salle confirma que el professor havia agafat la baixa dos dies abans per malaltia i que la intenció del centre és mantenir-lo apartat de l’activitat docent i esportiva mentre duri la instrucció judicial. La Salle també assegura que el col·legi s’ha personat a la causa per tenir accés a tota la informació i poder-la traslladar a les famílies i al claustre escolar, una acció legal que porta l’advocat de la institució Carles Monguilod.

La Salle Bonanova ha col·laborat en tot el que li han demanat el jutjat i la policia “per tal d’esclarir els fets”. La institució remarca que en tot moment estan fent un exercici de transparència i que a banda de la col·laboració amb la justícia també respecten la presumpció d’innocència de l’investigat

L’escola també indica que l’equip psicopedagògic juntament amb els psicòlegs de La Salle Bonanova treballen en un pla d’acompanyament per a alumnes, famílies, professorat i personal de l’escola que ha de servir per aclarir tots els dubtes i preocupacions que es vagin produint.

Segona denúncia a Sant Cugat

El 25 d’octubre del 2020 es va presentar la segona denúncia, en aquest cas en una comissaria dels Mossos de Sant Cugat del Vallès. La segona víctima va relatar també un període de dos anys de presumptes abusos, en aquest cas entre el 2004 i el 2005, a la Viaro Global School, tot i que aquests ja haurien prescrit.

La investigació la tutela el Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona.