La investigació dels Mossos d’Esquadra per esclarir què va passar amb el tret d’un agent de la Guàrdia Urbana a una persona sense llar ha finalitzat sense haver-ne fet cap valoració. La policia catalana ja ha traslladat l’atestat a les dependències judicials perquè sigui un jutge qui conclogui si l’actuació policial, que va acabar amb el sensesostre ferit de bala, va ser o no proporcional.

L’atestat policial, tal com ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, és un recull de proves testimonials i gràfiques dels fets, però en cap cas emet cap opinió sobre el succés. “S’han recopilat tots els elements probatoris significatius necessaris perquè el jutjat i la fiscalia prenguin la determinació oportuna, però no s’ha fet cap valoració sobre si l’actuació és correcta”, ha dit el titular del departament.

Sobre la petició de compareixença al Parlament feta per la CUP, Sàmper s’ha mostrat disposat a donar les explicacions pertinents, si bé ha recordat que només pot informar sobre els tràmits de l’elaboració de l’atestat. Alhora, ha traslladat al govern d’Ada Colau la responsabilitat de justificar l’actuació de la Urbana el vespre de dissabte al passeig de Sant Joan. De moment, l’urbà que va disparar està apartat del carrer, però continua actiu.