El 30 de novembre reobrirà parcialment l’espai del Centre de Salut Internacional i Malalties Infeccioses de Transmissió Sexual de Drassanes. El servei es va traslladar a les instal·lacions de l’Hospital Vall d’Hebron. El canvi estava previst en el pla de contingència de l’hospital per reforçar el personal del Vall d’Hebron, a causa del coronavirus.

Mentre el servei ha estat derivat, els professionals del centre de Drassanes han estat treballant a l’hospital, combinant la seva activitat habitual i també fent tasques de suport per a casos de covid-19. De fet, mentre el servei ha estat al Vall Hebron s’han fet unes 1.000 consultes a casos de malalties internacionals i de transmissió sexual.

El retorn de l’activitat de l’espai de Drassanes s’ha previst perquè la situació epidemiològica ha millorat: el nombre de pacients crítics ha baixat de 200 a uns 150. Tot i això, la previsió és que, de moment, reobrin sis consultes: dues de teràpia preexposició, dues de tuberculosi i dues més que s’alternaran entre salut internacional i pediatria. Fonts del Vall d’Hebron expliquen que si la situació tornés a empitjorar podria canviar la decisió de reobrir l’espai de Drassanes.

El tancament de l’espai de Drassanes havia generat el rebuig de diversos col·lectius que treballen per la prevenció de la sida. De fet, dissabte havien organitzat una protesta.