(ACN) La segona prova de les oposicions al cos docent està prevista per al 9 de gener, segons ha informat el Departament d’Educació a través del Tauler de l’aspirant. Aquest examen estava previst per aquesta tardor, però es va haver d’ajornar per la situació de la pandèmia del coronavirus. La Plataforma d’Interins Docents ha reclamat un cop més “que s’aturi de forma immediata” el procés o, com a mínim, s’ajorni fins a la primavera.

En un comunicat, els interins han afirmat que al gener podria començar una tercera onada i veuen possible un nou ajornament que provocaria una situació “insostenible”. El col·lectiu també ha apuntat que les mesures per fer les proves són “insuficients”, atesa l’evolució del virus.

A més, la plataforma d’interins ha criticat fer coincidir la segona prova amb el final del període no lectiu del Nadal, ja que això és “no tenir en compte ni valorar la tasca que les docents desenvolupen” i especialment en unes circumstàncies com les del curs actual. Entre d’altres, han apuntat a la “pressió psicològica” causada per la imprevisibilitat i excepcionalitat de la situació i la necessitat de combinar el treball presencial i el virtual.