El sindicat CCOO posarà els locals de l’organització al servei de l’atenció de les dones víctimes de la violència masclista. En total, 130 treballadors rebran formació per acollir, assessorar i orientar les víctimes d’aquesta violència. L’objectiu és col·laborar amb l’administració i les entitats que lluiten contra aquesta xacra.

Els locals tindran un distintiu a la porta d’accés que indicarà que allà les víctimes de la violència contra les dones tenen informació i suport, i se’ls ofereix un espai tranquil. A Barcelona, s’atendrà a la seu del sindicat a la via Laietana a partir d’aquest dimecres, dia internacional contra la violència masclista, i una vintena més de locals arreu de Catalunya.

Col·laboradors de l’administració i de les entitats socials

El secretari general de l’organització, Javier Pacheco, ha explicat que són recursos que s’afegeixen a la la xarxa de serveis públics de Catalunya, i no un servei a banda. El sindicat es vol convertir en col·laborador directe de les entitats socials que donen suport a les dones que pateixen violència masclista “per seguir teixint una xarxa de protecció i lluita contra la violència envers les dones”. La responsable de Dones de CCOO, Alba Garcia, ha recordat que ja es fan consultes sobre casos d’assetjament sexual en l’àmbit laboral, i que ara l’assessorament es farà sobre tot tipus de violències masclistes.