La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han replantejat el dispositiu policial previst per a les nits del cap de setmana després de les aglomeracions que es van veure dissabte passat, especialment en algunes places de Ciutat Vella i de Gràcia, i també a la platja de la Barceloneta.

El tinent d’alcalde en Seguretat, Albert Batlle, ha detallat que el desplegament policial al carrer s’avança a les vuit de vespre, per intentar evitar les concentracions de gent ja des de primera hora. Es continuarà reforçant la vigilància en aquells espais on ja es van registrat problemes el cap de setmana passat. El dispositiu policial continuarà sent dissuasiu i les sancions no seran una prioritat. L’Ajuntament de Barcelona torna a fer una “crida a la responsabilitat”. “No posarem un policia darrere de cada ciutadà”, reconeix Batlle

Control de la venda d’alcohol

Batlle creu que l’obertura de la restauració fins a les 23 h tot el cap de setmana pot ajudar a evitar les aglomeracions a l’espai públic. Els agents també controlaran que no es vengui alcohol a la via pública, especialment passades les 23 h, quan tanquin els locals, i es vigilarà la presència de llauners.

Reforç policial amb la fi del toc de queda

Els dos cossos policials es van reunir dimecres per abordar els ajustaments que calia fer. De fet, la setmana passada ja van reforçar els equips de nit amb previsió de les festes improvisades i botellades que podien formar-se després de la fi del toc de queda. Mossos va preparar un dispositiu similar al d’una nit de Cap d’Any i la Guàrdia Urbana va augmentar un 30 % els seus efectius.

Tot i això, i com ja havien previst, no van donar l’abast i la nit de dissabte es va convertir en el joc “del gat i la rata”, com va definir Batlle; quan desallotjaven una plaça s’omplia una altra de gent. De manera coordinada, els agents van desallotjar 6.500 persones dissabte a la nit.