Les segones Festes de Gràcia en pandèmia estan posant de manifest la dificultat de fer complir les mesures anticovid en un ambient de celebració. I la millor mostra és la imatge que es va produir aquest dimarts a la nit al carrer de la Fraternitat de Dalt. Segons s’aprecia en el vídeo gravat per un veí, a un costat es podia veure el concert amb el públic assegut i respectant la distància de seguretat. A l’altre costat, uns metres més enllà i fora del recinte festiu, un grup molt més nombrós i sense cap distància de seguretat ballava al ritme de la música que es colava darrere l’escenari.

Per evitar que es tornin a repetir imatges com aquesta, la Fundació Festa Major de Gràcia ha demanat al carrer de la Fraternitat de Dalt que col·loqui una cortina darrere de l’escenari. Segons Carla Carbonell, de la Fundació Festa Major de Gràcia, la idea és anar actuant a mesura que vagin sorgint aquests problemes, “nit a nit anirem valorant aquests punts calents més enllà de la festa”.

Aglomeracions fora dels recintes de la festa

Tot i això, des de la Fundació remarquen que les aglomeracions es produeixen fora dels recintes de festa pròpiament dits. “Són espais que tenen dinàmiques pròpies i que passen tots els caps de setmana a Gràcia”, explica Carla Carbonell, “si aquests dies hi ha més gent per la pròpia festa encara se n’hi acumula més”, sobretot a la plaça del Sol i del Raspall.