Els jugadors, tècnics, metges, fisioterapeutes i resta de personal de l’Hospitalet, el Terrassa, el Sant Andreu i l’Europa passaran dos controls del coronavirus abans de la disputa del play-off d’ascens a Segona B. Els equips arbitrals també hauran de sotmetre’s a les proves.

Evitar el contagi

És la proposta que fa la federació espanyola per assegurar que no hi ha cap possibilitat de contagi entre els protagonistes de les fases finals d’ascens. De fet abans de començar a entrenar-se, els clubs hauran de fer un qüestionari de salut a tots els implicats en l’equip. Hauran de contestar si presenten símptomes relacionats amb la covid-19, és a dir febre, dificultat respiratòria, tos, mal de cap, pèrdua del gust i de l’olfacte, diarrea, cansament…

El primer test, entre l’1 i el 5 de juny

La federació explica que si les autoritats sanitàries no ho prohibeixen, el primer test serològic l’haurien de passar entre l’1 i el 5 de juny, abans que comencin els entrenaments en grup.
Si algun jugador o membre de l’equip dona positiu no podrà participar en els entrenaments, s’haurà d’aïllar i seguir els consells de les autoritats sanitàries. La resta de futbolistes i personal de l’equip podran formar part de l’entrenament amb les mesures previstes pels protocols de sanitat.

La segona prova, abans de jugar el primer partit

El dia abans de començar la competició —està previst que les semifinals siguin el cap de setmana del 18 i 19 de juliol— i per garantir la salut de tots els participants, totes les plantilles passaran un segon test serològic (IgG i IgM). La circular de la federació espanyola especifica que no podran disputar el partit ni formar-ne part el personal que doni positiu d’IgM alta. Els exàmens mèdics també els passaran els àrbitres.