Als quatre detinguts se’ls acusa de cometre 13 robatoris amb violència i intimidació, dos a l’agost de 2015 i la resta durant aquest estiu. Sempre amb el mateix “modus operandi”, els atracadors seleccionaven prèviament les víctimes del carrer, i els assaltaven amb violència per robar-los els rellotges. Un cop havien obtingut el botí, fugien en motocicleta.

L’agost de 2015, dos membres del grup van entrar en una joieria fent-se passar per clients i van amenaçar les dues treballadores que hi havia amb un ganivet. Finalment, van endur-se les joies dels aparadors, valorades en 41.000 euros. Dos dies després, la banda va atracar una entitat bancària de la mateixa manera i va endur-se 2.000 euros en efectiu. Va ser aleshores quan la policia va començar a seguir-los la pista. Juntament amb els rellotges sostrets aquest estiu, els lladres haurien robat un total de 173.000 euros.

Segons els Mossos, tres dels lladres haurien marxat al seu país d’origen, l’Argentina, després de cometre els primers robatoris i haurien tornat a Barcelona al juny d’aquest any per continuar cometent aquests delictes. La investigació policial apunta que van venir atrets pel líder de l’organització, que era el propietari de l’empresa de taxis. El jutge ja ha decretat la llibertat amb càrrecs per als quatre integrants de la banda i els ha prohibit sortir del país.