Narcís Sala

(ACN) L’Audiència de Barcelona ha condemnat a mig any de presó un radical del Castelló per una agressió a dues persones en un bar proper al camp del Sant Andreu, el juny del 2018. Al marge de la privació de llibertat, la sentència determina tres imposicions més. D’una banda, li prohibeix acostar-se a tres estadis de futbol, del Castelló, el Sant Andreu i el Rayo Vallecano, durant cinc anys. Tampoc no podrà exercir cap professió educativa o esportiva en aquest període. I per acabar, haurà de pagar 3.070 €, en concepte d’una multa i indemnitzacions per a les víctimes i per al propietari del bar on va causar danys.

El jutge considera provat que el condemnat, acompanyat d’altres ultres del Castelló (tots d’extrema dreta), van fer destrosses en un bar de Sant Andreu i van agredir dues persones pensant que eren aficionades de l’equip del barri. Va ser el dia que els dos equips jugaven el partit de tornada per a l’ascens a Segona Divisió B. A l’anada, ja hi havia hagut enfrontaments.

Segons la sentència, el 10 de juny del 2018, cap a les 14 h, una desena d’ultres del Castelló van anar al que es pensaven que era el punt de trobada dels aficionats del Sant Andreu. Portaven pals i anaven de negre, alguns amb la cara tapada. Al local hi havia una desena de persones i van agredir-ne dues, una de les quals va patir un traumatisme cranioencefàlic. Els assaltants creien que es tractava d’ultres del Sant Andreu i aficionats també del Rayo Vallecano, identificats amb l’extrema esquerra antifeixista. Van fer la salutació feixista i van cridar diverses vegades “Heil Hitler”.

El relat del jutge conclou que, a les 19 h, l’agressor va ser identificat per un mosso quan anava a l’estadi, ja que portava un tatuatge propi de la ultradreta. La sentència li atribueix un delicte contra els drets fonamentals en concurs amb un altre contra la integritat moral, dos delictes lleus de lesions i un lleu de danys.