Teulada de fibrociment al carrer de Nàpols

L’Agència de Residus de Catalunya ha posat en marxa una convocatòria d’ajuts econòmics per retirar amiant dels edificis. El pla disposa d’un import de dos milions d’euros i es destinarà a la retirada de materials d’aïllament i construcció que continguin amiant perquè l’operació es faci en condicions òptimes i minimitzi el risc que aquest material comporta per a la salut pública.

La convocatòria anirà destinada a persones propietàries d’immobles que tinguin elements amb amiant, tant si són persones físiques o jurídiques, públiques o privades, com comunitats de veïns. En la convocatòria d’aquest any, s’ha doblat l’import de l’ajut màxim respecte a la convocatòria de l’any passat i ha arribat fins als 12.000 euros. Aquests diners poden servir per al cost de la manipulació i retirada de l’amiant, el transport, i la gestió i el tractament dels residus per part d’empreses especialitzades.

Retirades en marxa a Barcelona

El pla de la Generalitat arriba en un moment en què, després del confinament pel coronavirus, s’han reactivat les operacions de retirada d’amiant a diversos punts de Barcelona. Un són els tallers de TMB a la Sagrera, on aquest estiu es retirarà una coberta de 3.000 metres quadrats. També al Mercat de l’Abaceria, a Gràcia, està pendent que comenci el desamiantatge. D’altra banda, diverses escoles esperen que es retirin cobertes d’amiant dels centres o de teulades properes, com és el cas de l’Escola 9 Graons.