Del 15 al 29 de maig se celebrarà una nova edició del Pride Barcelona, la setmana de l’0rgull gai. Enguany els seus organitzadors afirmen estar decebuts amb la manca de suport  municipal per poder-lo tirar endavant. Juan P. Julià, president del comitè organitzador, ha afirmat que des de l’any 2017 el Pride no rep cap aportació econòmica per part de l’Ajuntament. Julià ha afegit que li sembla molt positiu que hi hagi una regidoria de feminismes i LGTBI però que, a banda, creu que aquesta festa s’hauria de “subvencionar” perquè serveix per “visibilitzar la diversitat” i actualment “funciona a base de voluntaris”.

Les famílies LGTBI, eix central del Pride 2019

Enguany la setmana de l’orgull gai vol posar el focus en la visibilització de les famílies LGTBI. D’aquí el lema “#WeAreFamily” per reivindicar la igualtat de drets amb les famílies heterosexuals, l’educació a l’escola sobre diversitat familiar, orientació sexual i identitat de gènere.

La plaça de l’Univers, un nou espai

Una de les novetats d’aquesta edició del Pride Barcelona respecte a l’any passat és que s’ampliarà la zona de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i s’hi afegeix la plaça de l’Univers. Aquest espai acollirà les activitats familiars que es facin durant el dia. Aquest any es commemorarà el 50 aniversari de les protestes de Stonewall, origen del moviment LGTBI a tot el món i del Dia Internacional de l’Orgull Gai, el 28 de juny.