La terrassa del Pou de la Figuera, coneguda fins a l’octubre passat com l’Espai Mescladís, obrirà de nou aquest cap de setmana. I ho farà amb un nom nou, Mescladís del Pou, i amb una gestió nova: serà el Casal de Barri Pou de la Figuera, que funciona de manera comunitària, l’encarregat de l’espai.

L’explotació de la terrassa però tornarà a la Fundació Mescladís. La terrassa, fins a l’octubre passat, estava a càrrec de l’entitat, que va haver de plegar perquè no va guanyar el concurs públic convocat el 2017 per gestionar l’espai. El districte de Ciutat Vella ha trobat la fórmula perquè la guingueta deixi d’estar buida i d’esquena al barri.

La terrassa, de nou activa

Treballen contra rellotge perquè tot estigui a punt per a la reobertura de l’Espai Mescladís, ara batejat com a Mescladís del Pou. La majoria de mobles i d’estris són heretats de l’etapa anterior, així com el projecte que es desenvoluparà en aquesta terrassa del carrer dels Carders, número 35, al barri de Santa Caterina.

El director de Mescladís, Martín Habiague, considera que la reobertura és “donar continuïtat a un treball que fan aquí des del 2010 i gràcies al qual donem oportunitats a persones de feina i formació”.

Més vinculació al barri

La represa de l’activitat, però, comporta alguns canvis. El principal radica en la gestió, que ha passat a ser comunitària. Aquesta solució per Habigue representa “reforçar el treball comunitari que ja fèiem aquí”. Fins a l’octubre passat depenia només de la Fundació Mescladís i ara també ho farà del Casal de Barri Pou de la Figuera, que ja estudia com obrir-lo més al barri.

Daniel Pardo, del Casal de Barri Pou de la Figuera, explica que “volem intervenir en algunes coses i una, per exemple, és la intervenció a la galeria, que és un espai que tot i que ha estat aprofitat com a espai d’exposició i de denúncia havia esdevingut un espai molt fosc. Volem fer d’aquesta galeria un espai més viu, més lluminós i més participat per la gent amb diferents dinàmiques”.