Un Premi Ciutat de Barcelona es troba exposat a l’aparador d’un forn emblemàtic de la Trinitat Vella. El guardó pertany a l’entitat Maletas Viejas, que el va rebre en la categoria de cultura popular i comunitària a mitjans de febrer i va decidir compartir-lo amb els veïns d’aquesta manera.

L’associació Maletas Viejas, creada el 2018 i formada en l’actualitat per vuit joves, no té seu física ni n’ha tingut mai. Per això, en sortir de l’entrega de premis a l’Ajuntament de Barcelona, van pensar que era millor exposar-lo a un comerç que guardar-se’l a casa.

Un agraïment als comerços del barri

A més de denunciar d’aquesta manera que no tenen seu física ni lloc on reunir-se, els integrants de Maletas Viejas van pensar que posar-lo a un aparador comercial serviria per agrair als botiguers el suport que els han donat tots aquests anys en els actes que han organitzat com ara El Charco, el Festival de les Afueras.

Maletas Viejas reivindica l’art i la creació artística amb una mirada àmplia i treballa la memòria amb veus de col·lectius diversos (infants, joves, LGTBI, etc.) amb l’objectiu de reivindicar la riquesa cultural del barri. Per això, exposar el guardó al Forn Trinitat, que es troba al centre neuràlgic del barri, també és una manera d’apropar-lo als veïns perquè també es deu a la seva implicació.

Al Forn Trinitat els han cedit encantats l’aparador per exposar-hi el premi i està acompanyat amb fotografies i records dels esdeveniments que durant aquests anys han celebrat. Segons Jordi Julià, del Forn Trinitat, estan agraïts per tenir un premi que reconeix el jovent de la Trinitat Vella, que és un barri humil, treballador i de l’extraradi.