Després del parèntesi de l’any passat, l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a concedir els Premis Ciutat de Barcelona de reconeixement a la creació artística i la recerca científica i educativa.

Avui, dimarts, 15 de febrer, a les 18 h, al Saló de Cent, ha començat la cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2021. Un acte que presenta la periodista Núria Dias, que es pot seguir per betevé, i en el qual la cantant Maria Arnal interpretarà ‘Meteorit ferit’ i ‘Cant de la Sibil·la’, dos temes del seu treball “Clamor”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert l’acte i en el seu discurs ha celebrat poder tornar al format prepandèmia. També ha remarcat el compromís del consistori amb el món de la ciència i de la cultura, que “malauradament”, ha lamentat, és un dels sectors que més han patit les restriccions de la covid-19. Ha afegit, també, que “no podem viure —literalment— sense vosaltres: creadors. La cultura ens ha acompanyat en els moments més difícils. Ens ha fet sentir-nos vius i imaginar un futur millor”.

14 categories per reconèixer el talent

Els guardons, que enguany es divideixen en 14 categories diferents, reconeixen la creació, la investigació i la producció de qualitat feta a la ciutat per persones, entitats, institucions o organitzacions barcelonines. Les investigacions científiques en l’àmbit de la salut i el medi ambient, les obres literàries més destacades, els espectacles escènics més innovadors, el disseny i l’àmbit de la cultura popular i l’educació són els apartats que enguany reben el reconeixement de la ciutat.