L’associació Maletas Viejas, formada per joves del barri de la Trinitat Vella d’entre 18 i 24 anys, ha organitzar la primera edició d’El Charco, el Festival de las Afueras, un nou esdeveniment cultural que s’allargarà fins al 7 d’octubre.

Concerts, tallers d’autodefensa, circ, aquarel·les, teatre des dels balcons o contacontes són alguns dels actes inclosos en el festival El Charco. En total hi ha programades una cinquantena de propostes variades i gratuïtes que es realitzaran al centre cívic del barri, a la plaça de la Trinitat, al Parc de la Trinitat i a la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero. El certamen acollirà uns 90 artistes.

El Charco neix de la voluntat de l’associació Maletas Viejas d’ajudar i donar suport a les iniciatives artístiques i creatives dels joves del barri i de fora. Al febrer van tenir la idea de crear un festival d’art i des del juny hi treballen a ple rendiment. Totalment autogestionat, el certamen té el suport del districte de Sant Andreu i dels comerços de la Trinitat Vella. Els organitzadors ja pensen en la segona edició, que voldrien que fos més gran, més multidisciplinària i interdisciplinària.

Dona i perifèria

El fil conductor d’aquesta primera edició del festival són la dona i la perifèria. Per això, l’exposició “Dona i perifèria” donarà el tret de sortida al festival. Dijous, 4 d’octubre, a la tarda s’inaugurarà al Centre Cívic Trinitat Vella una mostra col·lectiva de 21 artistes de diferents disciplines. A partir d’un manifest escrit i elaborat per la periodista Anna Pacheco, els artistes han elaborat la seva obra durant el mes de setembre. L’exposició es podrà visitar fins al 27 d’octubre.

Una iniciativa de l’associació Maletas Viejas

El Charco és la primera iniciativa que organitza l’entitat Maletas Viejas, creada el gener del 2018. Va néixer gràcies a Dani Ruiz i Maria Martínez i ja en formen part una vintena de persones. Els integrants són joves d’entre 18 i 24 anys del barri de la Trinitat Vella.