Els Mossos d’Esquadra han detingut tres presumptes membres d’una organització criminal especialitzada a robar la mercaderia de camions. En concret, se’ls atribueixen almenys cinc robatoris de mercaderia valorats en 60.000 euros i set sostraccions de vehicles i furgonetes. A més dels robatoris, també se’ls acusa de delictes de pertinença a grup criminal.

Per cometre els fets, els membres de l’organització robaven vehicles de gamma alta o que tinguessin capacitat de càrrega i potència. D’aquesta manera, fugien a gran velocitat després de cometre els fets. Va ser després d’un robatori a Ripollet quan els va detectar una patrulla de la policia local. En intentar escapar-se’n, van envestir el vehicle policial per evitar ser detinguts.

Robatoris mentre els conductors dormien

Segons la investigació, els detinguts formaven un grup especialitzat que robava la mercaderia de camions amb el mètode “teloners”. Els presumptes lladres sostreien la càrrega dels vehicles mentre els conductors dormien en àrees de servei o en zones habilitades. La majoria de robatoris que se’ls atribueixen es van produir al Vallès, però també en van cometre un a la Zona Franca, segons els Mossos.

Els tres suposats membres de la banda tenen entre 23 i 41 anys i han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La policia, però, manté oberta la investigació per si se’ls poden atribuir més fets o detenir altres membres del grup. Les tasques policials han permès recuperar dues motos i quatre vehicles abandonats, presumptament utilitzats per l’organització.