hort passeig antic valencia

L’hort comunitari del passatge Antic de València, conegut popularment com a Hortsec, va néixer fa 15 anys com un espai de trobada obert al barri de la Satalia, al Poble-sec. Ara els usuaris demanen el suport del veïnat i de l’Ajuntament davant dels desperfectes que, denuncien, els han ocasionat les obres que s’estan fent al solar adjacent. Adverteixen que al darrere dels danys hi ha interessos privats. Concretament, els d’una promotora que està adquirint diversos espais a la zona i que, consideren, amenaça el projecte de l’hort tot i que es troba en uns terrenys de propietat municipal.

desperfectes hort passeig antic valencia
Foto: Hortsec

Una de les usuàries, Marine Cléa Renard, assegura que els han destrossat parcel·les amb cultius i diversos arbres, entre els quals “una figuera de més de cinc metres d’alçària i un diàmetre de pràcticament 70 centímetres”. Assegura que “han fet malbé la meitat de l’hort” i que se senten “devastats” pel que l’espai suposa per a les aproximadament 40 famílies que en fan ús.

obres hort passeig antic valencia
Foto: Hortsec

El districte de Sants-Montjuïc reclama la reparació dels desperfectes

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha donat suport als usuaris de l’hort comunitari fent públic el cas a través de les xarxes socials. Ha explicat que l’Ajuntament ha exigit ja la reparació dels danys al promotor de les obres i ha advertit que si no ho fa s’emprendran “les accions judicials oportunes”.

El regidor ha assegurat que els treballs s’estaven duent a terme sense llicència i que estaven aturats perquè no complien amb “les mesures de seguretat necessàries”. De fet, l’empresa ja havia estat sancionada per l’enderroc d’un mur històric en aquell mateix punt.