El Consell Executiu del govern català ha aprovat aquest dimarts l’eliminació dels punts extres de què disposaven les persones celíaques i també els fills d’exalumnes a l’hora de fer la preinscripció escolar. L’eliminació d’aquests punts estava prevista des de l’inici del curs escolar, dins d’un pla del govern català per assegurar la igualtat d’accés al sistema educatiu, però amb la suspensió de l’autogovern de Catalunya se’n va paralitzar l’aprovació.

La mesura entrarà en vigor quan es publiqui al proper Diari Oficial de la Generalitat i s’aplicarà en la preinscripció del curs 2019-2020, que enguany s’ha avançat i tindrà lloc entre el 29 de març i el 9 d’abril. D’aquesta manera, els alumnes celíacs deixaran d’obtenir 10 punts extres en el moment de fer la preinscripció i els fills d’exalumnes no podran disposar dels cinc punts extres que obtenien fins ara per aquesta condició.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Preinscripció escolar 2019-2020: què n’has de saber?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/preinscripcio-escolar-2019-2020/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La portaveu del govern, Elsa Artadi, assegura que l’eliminació d’aquests punts representa un primer pas per a un accés més igualitari a l’escolarització. Artadi també ha assegurat que el govern català té intenció d’aprovar un futur pacte contra la segregació, que inclourà un conjunt de mesures en aquesta direcció.