La compayia d’animació i teatre infantil Més Tumàcat acaba d’estrenar un videoclip per combatre l’assetjament escolar a les aules, la violència als mitjans de comunicació i les guerres. A ritme de hip-hop i amb molt sentit de l’humor, aquests pallassos sense fronteres volen sensibilitzar els més petits en la cultura de la pau.  El videoclip ‘Esclafa la violència’ té com a escenari les aules d’un dels instituts de Nou Barris, el Galileo Galilei.

Assetjament escolar, violència i guerres

Amb aquest vídeo, la companyia vol oferir una eina per treballar a les aules o altres espais educatius o culturals el respecte i el diàleg. “És el nostre petit gra de sorra per acabar amb la violència”, explica Ricard Llatge, de la companyia Més Tumàcat, “primer de tot a les aules, perquè el ‘bullying’ el vivim molt a prop dins el nostre públic infantil, i després contra  la violència i les guerres al món en general”.  És per això que la cançó parla de la violència en tots els nivells de la societat.  “Primer parlem en general de la violència a la societat, després de la violència que trobem als mitjans de comunicació que tot ho fan discutint i barallant-se. El tema del ‘bullying’, més d’un de nosaltres l’ha patit dins la pell. I com també som de Pallassos sense Fronteres  hem vist una mica de prop tot allò que provoca la violència descontrolada”, afirma Llatge.

Videoclip enregistrat a la Prosperitat

La cançó fa temps que la canten en els seus espectacles, amb molt bona acollida per part del públic, i ara han volgut fer un pas més i convertir-la en un vídeo que es pugui compartir i escoltar arreu. “Pensem que és una cançó que es pot fer servir des dels centres educatius de tot tipus, des del teixit cultural a l’educatiu”, afegeix Llatge. El videoclip ha estat enregistrat en un dels centres educatius on va estudiar un dels membres de la companyia, al barri de la Prosperitat.