Grups de consum ecològic i de proximitat i l’Institut Lluís Vives han posat en marxa un projecte per fomentar la sostenibilitat a través d’un circuit de vermicultura. Es tracta d’una tècnica per elaborar adob gràcies a la voracitat dels cucs de terra amb les restes orgàniques.

Com es recollirà la matèria orgànica?

Per tirar aquesta iniciativa endavant és fonamental la col·laboració de tres grups de consum del districte. Són l’Economat, la Garrofera i la Panxa Contenta. Seran els encarregats de recollir els residus orgànics que generin les famílies i fer-los arribar a l’Institut Lluís Vives cada divendres. Ho faran a través de la bicicleta elèctrica i comunitària de la Lleialtat Santsenca.

Un cop a l’escola, les deixalles serviran per donar de menjar els cucs que les convertiran en adob.

Una prova pilot

Érem i serem… cucs de terra és una iniciativa impulsada per l’Economat Social amb el suport del districte. De moment, es tracta només d’una prova pilot, però la idea és fer arribar aquest circuit de vermicompostatge a altres horts comunitaris del districte.