El Consell d’Administració del Port de Barcelona havia de debatre aquest dimecres sobre l’atorgament d’una concessió sol·licitada pel museu Hermitage per instal·larse a la nova bocana del port, però finalment s’ha posposat la discussió. En un comunicat, el Port explica que l’Ajuntament de Barcelona, membre del consell, havia demanat retirar aquest punt de l’ordre del dia per “disopsar de més temps per revisar tota la documentació del projecte”. Ada Colau i els regidors de BComú s’han mostrat fins ara clarament contraris a la iniciativa, però aquest dimecres l’alcaldessa ha celebrat que amb l’ajornament “s’han guanyat unes setmanes per intensificar el diàleg” i arribar a un acord sobre aquesta qüestió.

Les diferències entre el Port de Barcelona i l’Ajuntament sobre el projecte del museu Hermitage han estat evidents durant els darrers mesos. D’una banda, la institució presidida per Mercè Conesa defensa l’Hermitage a la nova bocana com “un projecte cultural d’interès per a la ciutat“, mentre que la tinenta d’alcalde, Janet Sanz, opina que aquest no és pas un projecte cultural “ni realista en l’àmbit econòmic”. Ara bé, els dos socis de govern (BComú i PSC) van votar diferent a una proposta per desbloquejar les negociacions amb el Port i els promotors del museu.

Això sí, tant comuns com socialistes van unir forces per, en ple municipal, votar no al projecte de l’Hermitage, defensat per grups com Junts, Ciutadans, el PP i BCN Canvi.

El Port no incomplirà l’acord de l’Ajuntament

Preguntada aquest dimecres pels periodistes, l’alcaldessa Ada Colau ha recordat que “és conegut” que fins ara “hi ha hagut diferències” entre el Port i l’Ajuntament sobre la visió del projecte del museu Hermitage, però el govern municipal no llança la tovallola a arribar a “punts d’acord” que satisfacin totes dues parts. Per això, les converses seguiran durant les properes setmanes.

Malgrat les reticències municipals, el Port confia a tenir tancada la qüestió “abans de l’estiu”. En qualsevol cas, Mercè Conesa va deixar clar el 13 d’abril que si l’Ajuntament manté de forma definitiva la negativa a l’Hermitage, “no es pot prendre una decisió desvinculada a l’acord concret del consistori”.