La presència de porcs senglars a les zones urbanes de Barcelona és cada vegada més habitual i, aquest dimarts a la nit, veïns del carrer de Craywinckel, al Putxet, han tornat a comprovar-ho. Un grup de persones han gravat dos d’aquests animals en ple tiberi enmig del carrer de Craywinckel, el principal eix comercial del barri.

Els porcs senglars es trobaven al costat d’un contenidor, menjant les restes de les bosses de brossa que hi havia al terra. Crida l’atenció que les bèsties ni s’immuten quan la persona que enregistra les imatges s’hi acosta per poder captar-los millor, i segueixen endrapant amb tota la calma.

Els contenidors, un punt d’atracció pels senglars

No és la primera vegada que els senglars s’apropen als contenidors de zones urbanes per buscar aliments. Fa uns mesos, un grup de veïns del barri dels Penitents va detectar un grup d’animals, que havien après com tombar-los. Treien els ancoratges i amb només tres cops de morro, els tiraven.

Per tot plegat, l’Ajuntament va decidir que canviaria el sistema i que instal·laria contenidors sense rodes. L’objectiu: evitar que la brossa quedi escampada.