Fa mesos que els veïns que viuen a tocar de la plaça de Jesús Carrasco, a Verdum, denuncien que el mur que separa els patis dels habitatges de la plaça és massa baix i accessible per cometre-hi robatoris. A l’audiència pública d’aquest dilluns Xavier Marcé, regidor de Nou Barris, ha donat resposta a les queixes. L’Ajuntament ha decidit elevar dos metres l’altura del mur.

Una incursió de matinada fa saltar l’alarma veïnal

L’alarma entre els veïns va saltar a la tardor quan un grup de persones van saltar el mur de matinada i van accedir als patis privats. Segons els veïns, els individus van endur-se diversos objectes de metall. A partir d’aquell moment van ser conscients del risc de robatoris i van iniciar una recollida de signatures. Van aconseguir-ne més de 200 entre la gent del barri i el suport de l’Associació de Veïns del Verdum.

L’Ajuntament reconeix el problema de seguretat

Dilluns els afectats van tornar a fer la petició al Districte Municipal de Nou Barris per tal d’evitar noves incursions. Asseguren que enfilar-se és molt fàcil perquè en alguns trams l’altura del mur no arriba als dos metres. Segons el regidor de Nou Barris aquest mur es va aixecar fa uns anys per separar un terreny privat de l’estació del Bicing que hi ha a la plaça. En el seu moment, construir-lo ja va ser una “qüestió delicada” per un tema de “permisos urbanístics”, comenta Marcé.

Des de l’Ajuntament s’ha remarcat que, tot i que la Guàrdia Urbana no té constància de cap fet delictiu a la zona, “la percepció de que pot haver-hi un problema és evident“. Per aquest motiu s’ha decidit aixecar el mur dos metres. “La decisió ja està presa i ara des dels equips tècnics han de veure com es resol administrativament amb la major brevetat possible”, afegeix Marcé.

Veïns de Sants-Badal denuncien que 7 contenidors fan de trampolí per a possibles lladres
Els contenidors polèmics estan ubicats al carrer de l’Escultor Canet