contenidors senglars

Barcelona instal·larà contenidors sense rodes en una zona de Penitents, a tocar de Collserola, per evitar que els porcs senglars els tombin. Arran de les queixes dels veïns del carrer de Maduixer, on hi ha dos contenidors que els senglars han après a desencorar per bolcar-los i espigolar-hi menjar, l’Ajuntament ha decidit substituir-los per un altre model a prova de senglars.

Al maig es farà el canvi de contenidors

Fa uns dies, en el darrer Consell de Barri, els veïns van traslladar la queixa al districte. Van lamentar que els genera sobretot problemes de brutícia. En aquell moment els responsables del consistori ja els van avançar que tenien previst substituir els contenidors per uns altres a mitjans de maig, coincidint amb el canvi que es farà en alguns carrers de Vallcarca i els Penitents amb la nova contracta de neteja.

Ara, l’Ajuntament ha establert com a prioritat resoldre el problema amb els senglars del carrer de Maduixer. Tot i que el model antibolcatge dels dos contenidors en qüestió és bastant nou, admeten que si no es col·loquen bé després de buidar-los, poden ser bolcats. Per això, han trobat com a solució canviar el sistema de recollida amb contenidors sense rodes. D’aquesta manera, quedaran a tocar de terra i sense mobilitat per evitar que en puguin treure els ancoratges.

contenidors senglars

Els veïns demanaven contenidors més alts i pesants

Segons el veïnat, els contenidors que tenen actualment, com que són petits i pesen poc, faciliten que els senglars trobin la manera de desfalcar-los i tirar-los més fàcilment per accedir al menjar. Per això, els demanaven més alts i pesants. Ara, seran sense rodes. Sigui com sigui, els veïns afectats esperen que amb el canvi de contenidors, la nova habilitat adquirida per aquests mamífers per abocar-los a terra amb tres cops de morro, passi a ser història.