La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa que introduïa falsos esportistes d’elit a la Unió Europea amb documentació falsa i ha detingut 13 persones a la ciutat i l’àrea metropolitana. A més, ha intervingut 230 documents d’identitat falsos, 14 telèfons mòbils i divises d’euro i dòlar nord-americà.

L’organització, segons la policia, traficava amb persones des del Pakistan i l’Índia fins al territori europeu i els proveïa de documentació falsa que els acreditava com a esportistes professionals. Les vies d’introducció a Europa variaven segons el poder adquisitiu de cada persona.

Els agents van començar l’operació a principis de febrer, després que se’ls informés que una organització internacional ubicada a Barcelona introduïa persones en diversos països europeus. La investigació ha conclòs que la xarxa criminal estava especialitzada en la falsificació de documents d’identitat i, això, permetia els seus portadors a accedir ajudes i optar a aconseguir la nacionalitat espanyola. A més, en alguns casos fins i tot se substituïen identitats per poder superar les proves de llengua espanyola.

Tres dels detinguts han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial.