Més d’un miler de veïns del Poble-sec i de barris del voltant s’han manifestat aquest dijous al vespre per rebutjar les dues violacions denunciades al barri en els últims cinc dies. Ha estat en una convocatòria del col·lectiu Poble Sec Feminista, que ha omplert la plaça de la Bella Dorita, just davant de la sala d’espectacles El Molino. La marxa, però, ha recorregut diversos carrers del barri amb consignes com “Els carrers són feministes”, “La nit és nostra” o “Cap agressió sense resposta”.

El punt final de la manifestació ha estat el Parc del Mirador del Poble-sec, on s’ha llegit un manifest i s’han encès algunes espelmes. Segons han explicat, han triat aquest punt per acabar el recorregut perquè és “un lloc on cap de nosaltres no s’atreviria a venir sola de nit”.

Suports d’altres barris

Col·lectius d’altres punts de la ciutat han anunciat a través de les xarxes socials el seu suport a la concentració d’aquest dijous, com l’Espai Feminista de Sants. L’Ajuntament també ha condemnat els fets i la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, assegura que “cada cop hi ha més consciència per denunciar aquest tipus de casos”.

Alguns participants de la concentració han reclamat més presència policial al barri i temen que l’augment de policia a Ciutat Vella pactat per l’Ajuntament i la Generalitat faci desplaçar delinqüència al Poble-sec.

La convocatòria d’aquesta manifestació arriba l’endemà de tenir coneixement d’una presumpta segona violació. La primera va ser diumenge, 21 d’octubre. Malgrat això, els Mossos d’Esquadra no les relacionen, encara, i treballen els casos per separat. Amb tot, sí que compleixen un mateix patró: totes dues víctimes són dones que han estat atacades mentre passejaven el gos pels carrers del Poble-sec.