judici presos politics

(ACN) La Fiscalia de l’Audiència Provincial de Barcelona demana penes de dos anys de presó per un delicte d’usurpació de funció pública i nou mesos per un de desobediència, per a cada un dels cinc membres de la Sindicatura Electoral que el Parlament va designar per al referèndum de l’1 d’octubre. El ministeri públic finalment no ha inclòs en el seu escrit el delicte de malversació, que demanava al principi de la causa i que la jutgessa que porta la causa va desestimar en concloure les diligències prèvies.

La fiscalia afirma que els cinc membres de la Sindicatura Electoral van signar resolucions com a tals tot i saber que el Tribunal Constitucional havia suspès les lleis aprovades pel Parlament per crear aquesta figura. En l’escrit, també s’indica que el mateix Constitucional va intentar advertir cadascun dels membres de la Sindicatura que tenien el deure d’acatar la suspensió, tot i que només ho va aconseguir en un dels casos.

També recorda que l’Advocacia de l’Estat va acordar la imposició de multes a raó de 12.000 euros diaris a cadascun dels cinc imputats, i que va ser després d’això quan els síndics van anunciar la renúncia al càrrec.