Cada nit, en acabar el torn, el restaurant Salamanca II, al carrer de Pepe Rubianes, 27, espera la visita d’un grup de joves que acostumen a passar per l’establiment de la Barceloneta per demanar el menjar que els ha sobrat. Però la nit de dimecres a dijous la visita va acabar en una baralla amb cops de puny i cops de pal. L’origen de la baralla, segons la versió que dona el restaurant, va ser el robatori de la motxilla d’un dels cambrers.

Els responsables del local van reclamar als joves que la retornessin però s’hi van negar. En les imatges, enregistrades per les càmeres de seguretat del restaurant, es pot veure com un d’ells colpeja amb el puny dos dels treballadors. La resta de nois, amb alguna excepció, s’ho miren sense intervenir. Un d’ells, en un moment, fins i tot intenta separar el jove que colpeja per marxar del lloc dels fets però finalment és ell mateix qui propina un altre cop de puny a un dels treballadors. Els cambrers agafen aleshores vares de fusta, una acció que torna a encendre els ànims dels menors. Un d’ells pren una de les vares i comença també a colpejar amb contundència els responsables del Salamanca. En un moment del vídeo, es pot veure com un dels cambrers, fins i tot, entra dins del local i agafa una cadira que acaba llançant als joves. Finalment, el grup acaba marxant del lloc dels fets.

Investigació oberta

Els responsables del local han explicat aquest divendres que denunciaran els fets als Mossos d’Esquadra. Asseguren que si no ho han fet abans és perquè estaven en “estat de shock”. El propietari del restaurant, Javier Sánchez ha assegurat que tots els elements que van fer servir en la baralla (els pals i les cadires) van ser en defensa pròpia. Diu que al barri hi ha molta inseguretat i creu que caldria més presència policial.

Els Mossos han obert una investigació per esclarir què va passar. Segons es pot veure en les imatges de les càmeres de seguretat, els fets es van produir quan passaven uns 20 minuts de les 12 de la nit.