Per primera vegada en el judici del procés un testimoni policial ha admès que va rebre una “ordre” concreta per no intervenir i aturar les càrregues policials a Barcelona. Ha estat un inspector que va dirigir l’operació a diverses escoles del districte de Nou Barris. Durant la seva declaració, ha explicat que l’Escola Tomás Moro va ser el darrer centre on van intervenir, ja que després van rebre una ordre per aturar les actuacions.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”]

L’agent no n’ha explicat el motiu, els arguments que van donar-los ni de qui venia la instrucció. Quan l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, li ha preguntat, ha recordat que va ser cap a les tres de la tarda. A partir de llavors, segons l’agent, van fer tasques d’observació.

En resposta a aquesta mateixa lletrada, també ha admès que la Policia Nacional va dissenyar el dispositiu policial de l’1 d’octubre dies abans. En l’interrogatori, ha explicat que van preparar-ho el dia 30 de setembre en un brífing amb els seus superiors i que va tenir els “detalls” el dia següent a primera hora del matí. En aquesta línia, ha dit que tenia una “llista validada” de 28 col·legis, entre els quals l’Escola Tibidabo, la Prosperitat, l’escola de formació d’adults Freire, el centre Aigua Marina, l’Escola Víctor Català i el Tomàs Moro.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Seguiments a mossos amb urnes

Aquest mateix inspector també ha explicat que al final del dia van fer tasques de seguiments a vehicles dels Mossos d’Esquadra que portaven urnes. Ha dit que alguns van dur-les a la comissaria de Nou Barris o bé a un parc de bombers i que allà els van perdre la pista. Diversos policies també han explicat que a última hora de la jornada, hi va haver gent que es va endur urnes a casa seva i que alguns, fins i tot, se les van “rifar”, tot plegat amb la presència dels Mossos d’Esquadra.

En les declaracions d’aquest dijous, han testificat diversos agents que van intervenir a la ciutat que ha repetit arguments que s’han dit en altres jornades. Expliquen que van trobar “murs populars organitzats”, ciutadans amb actitud violenta i bel·ligerant i “encaputxats” a l’Escola Víctor Català.