Després d’una dècada d’obres, el 23 de maig del 2018 es va inaugurar la reforma del Mercat de Sant Antoni. Fa gairebé un any que l’equipament està en marxa, però no al 100 %: l’espai per a entitats veïnals encara està tancat i sense ús. Ocupa uns 700 m² del subsol que dona a una gran plaça i segons les entitats seria una font de vida per al barri. Les entitats no s’expliquen com, després d’uns treballs que han costat 80 milions d’euros, aquests espais han quedat sense acabar.

Els joves han ocupat un local

Un grup de joves van decidir a principis d’any ocupar un local buit d’una antiga entitat bancària com a protesta per la manca d’espais públics per desenvolupar-hi activitats veïnals. Víctor Coll, de Ca la Kuka, assegura que com que no tenien un espai propi on desenvolupar les activitats i sentir-se còmodes, van decidir “alliberar”, puntualitza, el local d’una oficina del Banc Sabadell que feia tres anys i mig que estava sense ús.

Les entitats demanen celeritat

El fet de no tenir a punt els espais veïnals del mercat també afecta altres entitats. Rafa Martínez, de l’ONG De Veí a Veí, agraeix que l’entitat tingui l’espai que li ha facilitat temporalment l’Ajuntament però també diu que estan en espera de traslladar-se definitivament al Mercat de Sant Antoni. A més, afegeix, també està previst que al subsol de l’equipament assagin els tabalers del barri i s’hi instal·li una cuina comunitària.