Dos inspectors de la Policia Nacional que l’1 d’octubre va fer tasques de contravigilància a l’Escola Pau Romeva han explicat, en el judici del procés, que hi havia una parella de mossos vestits de paisà que controlaven l’actuació de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP).

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Segons ha explicat el primer dels inspectors que ha declarat, portaven equips “discrets” amb els quals es comunicaven a través de l’orella i a un d’ells li sobresortia la defensa extensible i duia “botes tàctiques”. Juntament amb els dos inspectors, també han relatat aquesta situació dos policies més, però en el seu cas no han identificat els agents com a mossos d’esquadra.

Tots han coincidit, però, que la patrulla de paisà va marxar amb un vehicle Seat Ibiza de titularitat del Departament de Presidència de l’exconseller Jordi Turull i que van seguir les unitats d’ordre públic de la Policia Nacional.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Com a resposta a preguntes de l’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha explicat que desconeixien si les tasques de vigilància entre “exclusives” de la Policia Nacional i han reconegut que no sabien exactament amb qui es comunicaven ni si havien parlat anteriorment amb els concentrats. Jordi Pina, advocat de Turull, Rull i Sànchez, ha preguntat a una de les agents que ha testificat per què no van identificar la patrulla i ha dit que estaven allà només per “observar” perquè feien “tasques de contravigilància”.

Inici de sessió accidentat

Pocs minuts després de començar la sessió d’aquest dimecres, el president del tribunal, Manuel Marchena, ha interromput momentàniament el judici perquè un dels funcionaris de la sala ha requerit l’atenció d’un metge forense per una indisposició. Es tracta del “Paco”, a qui hem sentit anomenar al llarg del judici, que és l’encarregat de posar els vídeos i els documents. Marchena ha demanat desallotjar la sala i la sessió s’ha reprès al cap de pocs minuts.

Violència a l’escola

Els agents que han anat declarant al llarg del dia van actuar a centres com l’Escola Pau Romeva o la Joan Joan Boscà. Tots han assegurat que van trobar violència als punts de votació per part dels concentrats i també han acusat els Mossos de passivitat. Un dels agents fins i tot ha assegurat que ell i una companya es van haver de refugiar en un edifici perquè perillava la seva integritat física.

Ponsatí liderava els manifestants

Segons un dels policies que han declarat avui i que van estar presents a la concentració davant del Departament d’Ensenyament, assegura que hi estava present la Consellera Clara Ponsatí i ha assegurat que liderava els concentrats.