Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Raül Romeva no podran sortir de la presó per participar a la campanya electoral de les eleccions generals del 28 d’abril, que comença aquest dijous a la mitjanit. El tribunal del judici del procés ha rebutjat la seva petició, a la qual també es va afegir Joaquim Forn.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions generals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-generals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La sala considera que es mantenen els supòsits perquè continuïn a presó preventiva, sobretot “si es valora el moment del judici”, en què estan declarant els testimonis. Els magistrats rebutgen que s’estigui vulnerat el seu dret de defensa -com asseguren els advocats- i en aquesta línia, recorden que els van donar l’opció de seure al costat dels seus lletrats durant la vista i també de parlar-hi sense restriccions durant els recessos o al migdia, a l’hora de dinar.

Drets polítics

L’altre argument que les defenses dels candidats presos al·legaven era la suposada vulneració del dret a la participació política, una qüestió que el tribunal també han rebutjat. Consideren que “el fet de ser candidats no exclou la presó preventiva”, una mesura que, per si sola, diuen, no vulnera els drets polítics.

El tribunal assegura que mantenir-los privats de llibertat és “proporcionat” i no vulnera el dret de participació política dels acusats. Afegeixen, a més, que no s’ha modificat cap circumstància com la possibilitat que puguin fugir del país.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]