metro barcelona

Una agent de la Policia Nacional fora de servei va salvar la vida a una dona de 70 anys a l’estació de Badal del metro de Barcelona, a l’L5. La policia va practicar-li maniobres de reanimació cardiopulmonar que la van mantenir en vida fins que va arribar l’ambulància.

L’agent viatjava en un comboi quan va sentir crits que reclamaven ajuda i un metge. Quan va acostar-s’hi, va adonar-se que hi havia una dona que no respirava, no responia a estímuls i tenia el rostre blavós. Per això, va iniciar immediatament les maniobres de reanimació i va demanar als altres usuaris que avisessin els serveis d’emergència trucant al 112.

“És un dels serveis més gratificants”

El testimoni d’un agent de la Guàrdia Urbana que va salvar un bebè a La Rambla

L’actuació ràpida, clau per salvar-li la vida

L’agent va mantenir el massatge cardíac fins que van arribar els sanitaris i quan hi van ser va col·laborar amb ells per administrar oxigen a la víctima i traslladar-la fins a l’ambulància. La seva actuació ràpida i eficaç va ser clau per mantenir la dona en vida, ja que per cada minut sense fer massatge cardíac a una víctima baixa un 10 % la possibilitat de supervivència, segons dades facilitades per la Policia Nacional. A més, iniciar les maniobres de manera precoç pot quadruplicar la taxa de supervivència, ja que el massatge substitueix la funció cardíaca.

Les intervencions de policies sense servei han estat clau per salvar la vida de diverses persones. Els darrers casos que n’han transcendit a Barcelona daten del mes de gener. El darrer cas es va produir en un restaurant de Sant Andreu, en què un home va estar a punt d’ennuegar-se. Només dos dies abans, van ser dos agents dels Mossos els qui van salvar la vida d’una nena que s’havia empassat el tap d’una ampolla.