Hi han jugat milers de nens, molts altres hi han celebrat els seus aniversaris… Però ara tot això canviarà. El mític parc de boles Happy Parc de Sants tanca les portes aquest diumenge després de 25 anys de trajectòria. El que va ser el primer parc de boles de la ciutat i va suposar un canvi en l’oci infantil es veu obligat a tancar. És una altra de les víctimes de l’augment dels lloguers.

Lloguer inabastable

Els propietaris del local els han augmentat el lloguer fins a 15.000 euros, un preu que consideren inassumible. És un 300% més del que pagaven fins ara, que obligaria a apujar el preu a uns 10 euros l’hora perquè sortissin els números. Des del Happy Parc han intentat arribar a un acord amb els propietaris, però finalment van rebre un burofax que els avisava que havien de marxar del local a final de mes.

La darrera tarda entre boles de colors

Malgrat ser l’últim dia, el Happy Parc situat al carrer dels Comtes de Bell-lloc ha funcionat amb plena normalitat. Ha estat tota la tarda de diumenge ple de vida amb nens saltant i rient. És més, la majoria d’usuaris desconeixen que dilluns quan surtin de l’escola ja no hi podran tornar a jugar. No hi havia cap cartell que ho anunciés, però les cares dels propietaris i treballadors feien intuir que no era un dia qualsevol. A partir de dilluns comencen a desmuntar l’equipament i a finals de mes una desena de persones es quedaran sense feina.

La nau a tocar de l’estació de Sants i de grans dimensions és Patrimoni Arquitectònic de la ciutat. Per tant, només s’hi pot posar un equipament. Tot sembla indicar que ja hi ha algú disposat a pagar el lloguer per instal·lar-se a aquests locals. Fins fa poc, el Happy Parc demanava a l’Ajuntament que expropiessin el local per tal de salvar el negoci. Una campanya que comptava amb el suport de diverses entitats veïnals com els Castellers de Sants i l’Associació de Comerciants del carrer de Vallespir. I és que consideren que la propietat s’ha beneficiat de les actuacions públiques que s’han fet a la nau i a l’entorn per acabar posant un lloguer inabastable.