La Plataforma Stop Tanatori Sants continua la seva lluita i, un cop més, el veïns han tornat a protestar contra aquest projecte al barri. Més de 50 persones han tallat el carrer dels Comtes de Bell-lloc durant uns 20 minuts per mostrar el “rebuig total” a un “projecte injustificat i innecessari que no aporta cap benefici al barri i que trenca la nostra dinàmica social”, explica Txema Martínez, membre de la plataforma.

Des que es va saber que l’antic Happy Parc de Sants seria un tanatori, els veïns han mostrat els seus dubtes i oposició. Fins i tot, van moure fitxa per impugnar la llicència i frenar les obres però el projecte ha seguit endavant i el gener del 2022 van començar les obres per construir el tanatori.

Protestes cada setmana

Tot i això, els veïns no llancen la tovallola i segueixen insistint per intentar aturar el projecte. Aquest dijous han sortit al carrer —i volen fer-ho cada setmana a partir d’ara— però la via judicial també segueix en marxa i les dues demandes que han interposat, una al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’altra al jutjat ordinari, estan en fase de procés i esperen que es resolguin a favor seu. “Estem reclamant que aquesta no és la ubicació adequada“, insisteix Txema Martínez.