(ACN/Redacció)  Els Mossos disposaran per primer cop d’una comissaria a la Terminal 2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat. La Direcció General de la Policia i Aena han signat un acord perquè el gestor aeroportuari cedeixi al cos una nau de 4.000 metres quadrats que esdevindrà un punt clau i estratègic per la feina que la policia catalana fa a la infraestructura. Així, acollirà l’Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària, l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud, actualment situada a Esplugues de Llobregat (el Baix Llobregat), i els efectius de trànsit que garanteixen una mobilitat segura a l’aeroport.

L’espai tindrà una afectació directa sobre més de 250 agents i es rehabilitarà properament per adequar-lo a les necessitats del cos. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha celebrat l’acord. En una piulada a Twitter ha afirmat que les instal·lacions serviran per seguir desplegant la policia integral del país.

Revertir una situació de temporalitat

Amb la signatura del nou acord es pretén revertir la situació de temporalitat de les instal·lacions on actualment hi ha els efectius policials i dotar d’unes instal·lacions modernes i de més capacitat per als serveis que hi presten servei. La nova instal·lació també acollirà altres serveis i unitats dels Mossos que treballen a l’aeroport.

D’aquesta manera es podrà garantir la protecció i seguretat de les persones i els béns tant en l’activitat ordinària de la infraestructura com davant de situacions extraordinàries, per riscos o emergències, en col·laboració amb altres institucions i organismes públics i privats. L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – el Prat forma part de les infraestructures estratègiques, anomenades crítiques, el funcionament del qual és indispensable en la provisió de serveis essencials de transport aeri. Des de l’any 2006, el cos de Mossos d’Esquadra ha vingut desenvolupant les funcions de policia integral en aquesta infraestructura, coordinant-se amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat.