Poca gent a les platges de Barcelona per culpa del mal temps. La inestabilitat meteorològica que està marcant aquest estiu continua i això provoca que la gent no s'acosti al litoral barceloní. JOAQUIM SERRA, meteoròleg "Tenim temperatures tres o quatre graus per sota del que hauríem de tenir aquestes altures de l'any. L'any passat, per exemple, teníem màximes a mitjan mes d'agost que anaven del 27 als 30 graus. En canvi, aquests dies estan arribant als 25 o 26 els dies que més estan pujant." Aquest temps canviant seguirà fins a l'octubre. Quan arribi la tardor, segons els meteoròlegs, serà el contrari, farà més calor de la que tocaria per l'època, igual que l'any passat. JOAQUIM SERRA, meteoròleg "Bàsicament és conseqüència del fenomen d'El Niño. Quan això passa, en el seu inici, aquí, a la conca mediterrània, tenim un temps força més inestable i canviant. Això ha coincidit amb l'estiu." Tot i el mal temps, alguns banyistes s'han acostat a la platja. Avui hi ha banderes grogues com aquesta a totes les platges de Barcelona, menys a la del Fòrum, per mala mar. De meduses, en canvi, ni rastre. La Creu Roja no recomana banyar-se en aquestes condicions, tot i que sempre hi ha alguns valents. Fer castells de sorra, escriure o jugar a cartes són algunes de les alternatives.

La inestabilitat meteorològica que està marcant aquest estiu continua i això provoca que la gent no s’acosti al litoral barceloní. Les temperatures estan tres o quatre graus per sota del que hauríem de tenir aquestes altures de l’any. L’any passat, per exemple, les màximes a mitjan mes d’agost anaven dels 27 als 30 graus. Aquests dies, en canvi, estan arribant als 25 o 26. Aquest temps canviant continuarà fins al setembre.

Tot això és consequència d’El Niño, un fenomen meteoròlogic que es produeix a l’oceà Pacífic quan el corrent de Humboldt que domina normalment a la zona es veu substituïda en superfície per aigua més calenta que prové de la zona equatorial. Això fa que es generi molta inestabilitat i provoca canvis en l’atmosfera que afecten tot el planeta. A la conca mediterrània, el temps es torna més inestable. Aquest any ha coincidit amb l’estiu.

Quan arribi la tardor, segons els meteoròlegs, serà al contrari que ara: farà més calor de la que tocaria per l’època, igual que l’any passat. Això és conseqüència del canvi climàtic, perquè, com que cada cop hi ha menys aire fred a l’Àrtic, totes les estacions tendeixen a endarrerir-se fins a un parell de mesos. Així, tot i que les hores de sol són les de sempre, els corrents fan que, a la pràctica, l’estiu no s’acabi ben bé al setembre sinó més aviat al novembre.

Tot i el mal temps, alguns banyistes s’han acostat avui a la platja. Hi havia banderes grogues a totes les platges de Barcelona, menys a la del Fòrum, per mala mar. De les meduses d’ahir, però, ni rastre. La Creu Roja continua recomanant no banyar-se en aquestes condicions, tot i que sempre hi ha alguns valents. Fer castells de sorra, escriure o jugar al dòmino són algunes de les alternatives.