En aquest edifici l'escorcoll ha durat gairebé quatre hores. Els agents hi han entrat poc després de les vuit del matí i no n'han sortit fins al migdia. Amb l'ajut de gossos han rastrejat el pis. Buscaven droga que, suposadament, els qui ocupaven l'immoble venien sobretot a turistes. La imatge s'ha repetit en aquest altre edifici i també en dos pisos més del carrer d'Escudellers. En total, l'operació s'ha tancat amb 13 detinguts. BENITO GRANADOS, inspector de la Guàrdia Urbana "Des de les quatre vivendes que estan molt a prop d'aquesta plaça resultava relativament fàcil emmagatzemar les llaunes, amagar la substància estupefaent i, per tant, quan aquesta zona és molt concorreguda, especialment cap al cap de setmana o ara a l'estiu, en festes, resultava idònia per al tràfic de drogues." Segons la policia, els detinguts feien servir la venda de llaunes com a tapadora, però el que realment els aportava beneficis era la distribució de substàncies estupefaents. Als pisos escorcollats s'hi han trobat un centenar de pastilles d'èxtasi, marihuana i, sobretot, cocaïna. De fet, només d'aquesta substància se n'han trobat 300 dosis. La droga estava amagada en capses de galetes o, fins i tot, en un fals sostre. El que, de moment, no s'ha pogut concretar és el volum de facturació que movien, però tot apunta que era alt. S'han trobat 6.000 euros en efectiu, fraccionats en monedes de diferents països. TONI SÁNCHEZ, cap de la comissaria de Ciutat Vella "Hi ha un factor important que per nosaltres és també decisiu que és la varietat a nivell de la substàncies, que van des de l'èxtasi fins a la maria, fins i tot a la cocaïna, o sigui diferents substàncies adequant-ho una mica a la demanda del mercat." La investigació va començar a mitjan juliol, arran de les queixes de veïns i comerciants. Els qui es mouen habitualment per la zona van detectar un augment de la venda de droga als entorns de la plaça Reial.

Els detinguts, que distribuïen la droga majoritàriament als turistes, utilitzaven la venda de llaunes de cervesa com a tapadora. Segons fonts policials és una de les xarxes més importants del barri Gòtic, que es dedicava a distribuir els estupefaents en zones properes a la Rambla, a la plaça Reial i els carrers d’Avinyó i de Ferran.

La investigació va començar fa un mes en constatar l’augment de venedors de begudes ambulants que venien droga i després de les queixes de comerciants i veïns.

L’operació policial conjunta entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana ha començat a les vuit del matí. Amb l’ajuda de gossos ensinistrats, els agents han escorcollat de forma simultània quatre pisos situats al carrer d’en Serra – número 1 i 12- i al carrer d’Escudellers -número 6-. En aquests immobles, on presumptament vivien i emmagatzemaven droga els traficants, s’hi han trobat unes 300 dosis de cocaïna, un centenar de pastilles d’èxtasi, marihuana, a més de 6.000 € en efectiu. Segons la policia, el grup facturava quantitats molt altes de diners.