La Plataforma Can Baró va sorgir fa dos anys per reivindicar la preservació de la plaça de les Pedreres. També per omplir el buit de l’antiga Associació de Veïns de Can Baró, que ha cedit l’activitat. Ara, la plataforma renova la junta. Diuen que és per higiene democràtica i afronten el mandat municipal actual amb les prioritats clares: reclamen millores en la mobilitat en transport públic i també en l’accessibilitat dels carrers d’un barri amb una orografia complicada. També reivindiquen una solució per les restes d’amiant que encara hi ha al turó de la Rovira, més equipaments i aparcament.

Menys busos i més petits

La mobilitat és una de les principals preocupacions de la nova Junta de la Plataforma Can Baró. els veïns diuen que, amb la implementació de la xarxa ortogonal, s’ha perdut connectivitat amb alguns punts de la ciutat. “Ens han tret autobusos, tenim un Bus del Barri que no funciona. Passa cada 20, 25 o 30 minuts”, explica Elena Mosquera, membre de la plataforma, “ens han posat un amb sis places i tres graons amb una mitjana d’edat molt alta”. Per això, reivindiquen una millora del Bus del Barri, així com un replantejament de les línies que passen per la zona.

Restes d’amiant al turó de la Rovira

La salut pública és un altre dels aspectes que preocupa els representants veïnals. Concretament, les restes d’amiant que hi ha al turó de la Rovira. L’Ajuntament ha fet accions per solucionar el problema, com netejar els camins i fixar l’amiant amb sauló premsat, però l’entitat considera que són insuficients. Xavier Oliveras, membre de la plataforma, explica que “quan plou, i darrerament les pluges són breus però torrencials, surt amiant per tot arreu. Surten trossos visibles a part del pulveritzat que hi ha la muntanya”.

També reclamen més equipaments i millores urbanístiques com voreres més amples i antilliscants o més aparcament per poder pacificar alguns carrers.