El president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha posat en dubte que la reforma de la Rambla comenci abans del 2021 “per motius pressupostaris”. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Villar ha reconegut que seran unes “obres llargues” i, perquè no hi hagi marxa enrere, ha reclamat que es blindi el projecte complet perquè així “els governs següents estaran obligats a tenir en l’agenda, i en el pressupost, la reforma de la Rambla”.

Fermín Villar ha admès que ja s’han reunit amb el nou regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. En aquesta trobada, segons Villar, se’ls ha transmès “la voluntat de l’Ajuntament de tirar endavant el projecte”.

El projecte —realitzat per l’equip km-ZERO i liderat per l’arquitecta i exregidora de Ciutat Vella Itziar González—, no es va portar a votació a l’abril per falta de consens.

Repunt de la prostitució a la Rambla

“Hi ha hagut un repunt de la prostitució de dos anys ençà”

, assegura Villar. Per Fermín Villar, es tracta d’una problemàtica que “s’està obviant” i, per això, ja n’han alertat l’Ajuntament. En aquest sentit, Villar ha lamentat que, “si els veïns i comerciants ho sabem, els agents de la Guàrdia Urbana ho saben multiplicat per 100”.

El Dia sense Cotxes, també a la Rambla

D’altra banda, Fermín Villar ha reclamat que el Dia sense Cotxes s’implementi a la Rambla. “És el lloc més natural”, ha assegurat. L’associació ja ha fet arribar aquesta voluntat a l’Ajuntament perquè “es comenci a fer un cop al mes”. No obstant això, segons Villar, “sembla que es busqui més la polèmica que no pas ser pràctics”.