Aquest rocòdrom és un dels tresors de la plaça de Botticelli que segons el grup de joves que la utilitza habitualment s'ha de conservar. El mateix passa amb la zona de petanca i la zona verda. DAVID CIVEIRA, veí d'Horta "Si això ens ho tanquen no hi ha cap altre lloc aquí a Horta. Jo no voldria anar a un altre lloc del barri, jo vull venir aquí." Des que es va anunciar el projecte de construcció d'un aparcament en aquesta plaça, pensat exclusivament pel centre comercial que s'ha d'ubicar en aquests edificis del costat, veïns, joves i comerciants s'han organitzat en la plataforma Salvem Botticelli per evitar perdre aquest espai públic. En una reunió celebrada dijous, a petició dels veïns amb la regidora del districte i l'alcalde, va arribar la sorpresa: el projecte quedava aturat i l'alcalde obria la porta a començar un procés participatiu. Ara, comença la feina per a la plataforma. NEREA LÓPEZ, membre Arran Horta "La idea que hi ha és organitzar una assemblea oberta en la qual tothom pugui aportar propostes per redactar un pla d'usos alternatiu per la plaça." SEBAS RIBÓ, vocal d'Urbanisme de l'AV Horta "El que sí que està clar és que s'ha de dignificar. Hi ha un espai verd totalment deixat, hi ha un local que es pot utilitzar, no hi ha punt d'aigua." Els veïns estan satisfets amb la decisió de l'Ajuntament d'aturar el projecte de l'aparcament i mantenir l'espai per al barri. Ara bé, tampoc no veuen amb bons ulls la creació d'un gran supermercat. VÍCTOR VALLS, membre AV Horta "No és només aquesta superfície comercial que volen instal·lar al barri, n'hi volen d'altres, i això perjudica seriosament el comerç de barri." ROSER VALLHONESTA, presidenta Coordinadora d'Entitats d'Horta "Farem concessions? Evidentment, la negociació és això, hi pot haver concessions d'una manera o d'una altra, però el que no renunciarem que es perdi aquest espai." Amb el projecte del pàrquing aturat ara els veïns esperen reunir-se amb el districte per començar les negociacions. De moment no hi ha una data fixada però el govern assegura que molt probeblement serà abans del mes d'agost.

Fa mesos que els veïns d’Horta mostren el rebuig cap al projecte de fer una gran superfície comercial i un pàrquing de pagament a la plaça de Botticelli. Una trentena d’entitats del barri van decidir unir-se en la Plataforma Salvem Boticelli per evitar perdre un espai on asseguren que es fan moltes activitats cíviques i lúdiques.

A més, la Plataforma Salvem Botticelli sempre ha considerat que una nova gran superfície comercial a la plaça podia anar en contra del petit comerç d’Horta. També denunciaven que el projecte de construir habitatges de protecció oficial es veuria perjudicat pels interessos de l’empresa propietària de la superfície comercial, que voldria ampliar els baixos de l’edifici de 800 metres quadrats fins a uns 2.200.

Durant els últims mesos, Salvem Botticelli ha organitzat manifestacions per mostrar el rebuig al projecte fins que finalment, aquest dijous, es van reunir amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. En aquesta breu trobada, es va decidir suspendre el pla actual per elaborar-ne un altre que millori la continuïtat de la plaça de Botticelli amb l’avinguda de l’Estatut.

Tot i que encara no hi ha dates, el consistori s’ha compromès ha iniciar el projecte des de zero i comptar amb la participació dels veïns en tot el procés.