Les faixes i els plafons amb les posicions de la pinya estaven preparats com qualsevol assaig. Això sí, aquesta vegada, ha estat al carrer. És l'assaig extraordinari dels Borinots de Sants, que s'emmarca dins la campanya "Enfaixa't amb el barri", una proposta que pretén apropar-los a la resta del veïnat. Tot i que els borinots tenen més de 200 castellers encara en necessiten més. PERE CAMPROVÍN, cap de pinya "Ens queden tres actuacions molt importants, on volem fer els grans castells i, òbviament necessitem més gent per poder fer-los". Per captar nous membres a la colla els qui miraven han pogut participar a la pinya. FERRAN MARTÍNEZ "Jo sóc del barri, m'agraden molt els castells i és la primera vegada que hi participo. Una mica de calor i estem estrets, però és molt maco. Altres, en canvi, no n'estaven tan disposats. PAU COLL "Jo ja sóc molt gran per aquestes coses, col·laborar amb la colla i això sí, però per enfilar-me... ja se m'ha passat això." També ha estat una oportunitat per als turistes que passaven per la plaça en aquell moment. LUZ MARÍA LLAMAZARES "Me encanta, es hermoso, estoy muy tranquilamente observando el paso a paso, el detalle, la energía del grupo me tiene muy entretenida". CHAOLÍN BONAI "Coneixia la tradició però no ho havia vist mai. És impressionant, m'impressiona que els nens pugin tan amunt". Aquest assaig pretén ser una preparació per l'actuació del proper 12 de juliol, que serà en aquesta plaça. Un acte que tancarà la primera part de la temporada castellera.

Aprofitant el bon temps, els Castellers de Sants han carregat tot el necessari per assajar, des dels plafons amb les posicions a les pinyes fins a les faixes, i han sortit al carrer. Tot i que es tractava d’un acte per apropar-se al barri, també han aprofitat per preparar l’última actuació de la primera part de la temporada, la del 12 de juliol, que es farà a la mateixa plaça.

Per un dia, els Borinots de Sants han traslladat l’espai habitual habitual d’assaig, el local de l’Escola Jaume I, per la plaça d’Osca, al bell mig de Sants. Els qui han passat per la zona han pogut mirar i també participar a les pinyes. Amb iniciatives com aquesta, dins del projecte “Enfaixa’t amb el barri”, els castellers pretenen donar-se visibilitat i incentivar la participació del veïnat.