D'aquestes mans en dependrà, d'aquí a uns anys, la salut d'alguns pacients. Fins a 46 nous metges, han fet seu avui el jurament hipocràtic en la primera promoció de la Facultat de Ciències de la Salut i la Vida de la Universitat Pompeu Fabra. Malgrat les dificultats actuals en el sistema de Salut, aquests joves metges encara tenen al davant l'especialització i els anys de residència en un hospital, per això creuen que, un cop obtinguin una plaça fixa, el pitjor de la crisi ja haurà passat. "Sí que es veritat que ara amb la crisi tenim una mica de dificultat, però crec que el futur serà bo." "Ara costa de trobar feina, la majoria de coses son suplències, són guàrdies, no hi ha res massa fix." "En principi la majoria volem quedar-nos, intentar-ho almenys d'aquí." MARC BERMEJO: "Han estat sis anys de llargs estudis per arribar fins al dia d'avui per arribar fins al dia de la seva graduació però això no s'atura encara queden molts més estudis, per exemple, al mes de febrer quan aquests metges s'hauran d'especialitzar amb l'examen del MIR." A les festes de graduació els alumnes trien un professor de la carrera perquè actuï de padrí. Aquest primer any, el doctor Solsona, que imparteix bioètica, ha estat el responsable d'oferir-los els darrers consells abans d'entrar al món laboral. JOSEP MARIA SOLSONA "Lo que tiene que hacer es amar la fisiología, el porqué de las cosas. Entender las enfermedades, no aplicar protocolos o memorizar conceptos." Les primeres promocions sempre tenen el repte afegit de donar la cara per una nova facultat. Aquests nous metges, però, tenen clar que estan tan ben preparats com els seus companys de la Universitat de Barcelona i ho volen demostrar obtenint altes puntuacions en el proper examen del MIR, programat per al mes de febrer.

A  la cerimònia de graduació, que s’ha fet als jardins de l’Hospital del Mar, els graduats han fet el jurament hipocràtic en un acte presidit per Ferran Sancho, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona; Carles Ramió, vicerector de Planificació i Avaluació Institucionals de la Universitat Pompeu Fabra i rector en funcions;  i Josep M. Via, president del Parc de Salut Mar.

La primera promoció de metges del grau conjunt entre la UPF i la UAB ha nomenat padrí el Dr. Felipe Solsona Duran, professor del Departament de Medicina de la UAB i  responsable de donar alguns consells als joves metges per afrontar millor el futur laboral que els espera.

Aquest Grau de Medicina s’imparteix, des de 2008, a l’entorn biosanitari del Parc de Salut Mar, un espai que aglutina equipaments de referència com l’Hospital del Mar, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF o la Unitat Docent del Parc de Salut Mar de la Facultat de Medicina de la UAB.