JOAQUIM ROQUETA, portaveu de la plataforma LGTB a Catalunya "Hi ha una greu LGTBfòbia incrustada en aquesta societat i pensem que és un greu fre també per la lluita contra la sida. Hi ha una pressió molt gran perquè encara s'estan vulnerant drets a les persones LGTB i creiem que això s'ha de posar sobre la taula."

Sota el lema “Visc en positiu, i tu?”, la manifestació de l’orgull LGTB ha arrencat a les 18.30 h a la plaça de la Universitat. Centenars de persones han seguit la marxa per lluitar contra l’homofòbia, així com també per defensar el tractament sanitari igualitari per tothom per tal de trencar l’estigma de les persones que tenen VIH.

Els manifestants han donat suport i han reconegut la tasca de totes les entitats i associacions que, malgrat les retallades i els entrebancs, treballen dia a dia per informar i conscienciar la gent de com prevenir la sida i altres malalties de transmissió sexual. Han coincidit a dir que el millor és la informació i la prevenció.

Un cop la marxa ha arribat a la plaça de Sant Jaume, s’hi ha llegit el manifest, en què s’ha volgut homenatjar totes les persones seropositives que van donar la cara en el seu moment i que la continuen donant “per ser valents i per trencar l’estigma”.

També s’ha tornat a reivindicar la llei contra la homofòbia, que està en espera de ser aprovada pel Parlament de Catalunya. És una llei elaborada pel teixit associatiu per tal d’eliminar les discriminacions i per garantir un compromís real de les administracions públiques amb la lluita contra el VIH. Els manifestants han assegurat que aquesta llei és només l’inici, el tret de sortida d’una lluita que no s’acabarà fins aconseguir la plena consecució dels drets i llibertats.