"Hello guys we are from Slovenia and first time here in Barcelona, at the gay pride." "Hola on vient de la Belgique, d'Anvers pour voir la gay pride de Barcelona." "Alors on vient de Paris exprés pour la gay pride." Queda clar, la desfilada de l'Orgull Gai de la ciutat té cada vegada més ressò internacional. Són molts els turistes que programen les seves vacances per fer-les coincidir amb el Pride Barcelona. El sol i el bon temps fan d'aquesta trobada una de les més importants del Mediterrani, amb uns 250.000 participants. Aquí moltes empreses d'oci gai aprofiten les carrosses per donar-se a conèixer i afegir-se a la festa. Si bé la disbauxa està assegurada també s'hi poden trobar missatges reivindicatius. "Gracias al orgullo una reivindicación se puede convertir en una fiesta." "Para nosotros es divertido, entonces estamos aquí solo para 'enjoying the party'" "Por Uganda, por Rusia, por países que no tienen este derecho o este privilegio que deberiamos tener todos que es la naturalidad, el poder ser en la calle y poder hacer lo que sientes." No hi ha cap dubte que la gay pride de Barcelona té un alt component festiu. Però també i és important l'altre component el reivindicatiu i es que avui molts col·lectius han volgut fer sentir la seva veu. JOAN IGUAL, coordinador general del Pride Barcelona: "Tenim una repercusió a nivell mundialper primera vegada hem posat aquesta reivindicació, a Barcelona, a tots els mitjans de tot el món, de totes les ciutats, a tot arreu s'en parla." Familiars gais, col·lectius d'immigrants, gairebé tothom aprofita el Pride Barcelona, per recordar que encara queda molta feina a fer pel que fa a l'acceptació social del col·lectiu LGTB. Els que són clars són els números, i després d'aquests dies, es calcula que els participants deixaran 20 milions d'euros a la ciutat. A més, l'Ajuntament ha inclòs aquest diumenge, com un dels festius de comerços oberts per tal d'aprofitar l'afluència de visitants.

El Pride Barcelona se celebra des del 2009 a la ciutat. Tot i l’embolcall festiu, que s’allarga durant tot el cap de setmana i preveu atreure uns 250.000 participants a la ciutat durant tot el cap de setmana, la desfilada d’aquest dissabte ha estat una de les edicions en què el missatge reivindicatiu ha saltat més a primera línia: des de les famílies LGTB que reivindiquen la igualtat de drets fins a les ONG que lluiten contra la propagació de la sida dins del col·lectiu homosexual.

Però darrere les carrosses de les entitats, sindicats i partits polítics, s’han pogut veure també les comparses purament comercials i les tradicionals drag-queens que aprofiten la desfilada per exhibir-se. Des de BTV també hem seguit la desfilada minut a minut:

[liveblog]