Una trentena de veïns de la Teixonera s’han aplegat per demanar la retirada d’una grua d’obres que, asseguren, des de fa més de 10 anys està situada al carrer del General Mendoza. Expliquen que un cop la constructora va aixecar l’edifici, l’empresa va fer fallida i el propietari de l’aparell se’n va desentendre.

Després de més d’una dècada, denuncien que no se’n fa cap tipus de manteniment i, fins i tot, un veí assenyala que a un altre “li va caure un cargol força gran a la seva terrassa”. Afegeix que quan hi ha tempesta, la grua “es balanceja” i “es mou cap a tots costats”.

Els veïns s’han reunit diversos cops amb l’Ajuntament i el Districte d’Horta-Guinardó des del 2013, i han denunciat la situació força vegades. No obstant això, diuen que en el moment de fer la inspecció, el tècnic conclou que “no hi ha cap tipus de risc” i que cada dos anys es tanca l’expedient, un fet que els obliga a tornar a denunciar la situació per demanar la retirada de la grua.

L’Ajuntament enviarà un altre requeriment d’urgència per comprovar l’estat de la grua

L’Ajuntament ha confirmat a betevé que el districte d’Horta-Guinardó té constància de la situació arran de les queixes dels veïns, amb qui s’ha reunit en diverses ocasions. En aquest sentit, assenyala que “entén el seu malestar” i destaca que tot i que la grua es troba ubicada en un solar privat, ha demanat “en diverses ocasions al propietari d’aquest i de la grua la seva retirada”.

Sobre l’estat de conservació de l’aparell, el consistori afirma que el propietari ha presentat la documentació “que al·lega que aquesta ha passat els controls de seguretat pertinents i es troba en bon estat”.

D’altra banda, l’Ajuntament destaca que no tenen constància de cap despreniment o cargols que hagin caigut. Tanmateix, arran de les queixes dels veïns, asseguren que enviaran “un nou requeriment d’urgència per fer les comprovacions pertinents”.