L’edifici antic del tanatori de Sancho de Ávila, al Parc i la Llacuna del Poblenou, acull temporalment un centre d’acollida d’immigrants. Els Serveis Funeraris de Barcelona han cedit l’espai a la Creu Roja, després de l’acord de col·laboració que van firmar a principis d’any.

Concretament, l’espai que s’ha cedit és el dels vestidors del personal de l’antic tanatori, ara ja en desús, després que el mes d’abril passat s’inaugurés el nou. El que va ser el primer tanatori de l’estat espanyol, inaugurat ara fa 50 anys, s’ha condicionat per poder oferir una primera atenció a les desenes d’immigrants, la majoria subsaharians, que arriben setmanalment a Barcelona. Des de començaments de juliol, s’hi han atès més de 1.400 persones. Uns 40 treballadors de la funerària s’han ofert voluntaris per ajudar en aquest nou centre d’acollida.

En aquest edifici del Poblenou, la Creu Roja els dona estris per descansar, recursos per a la higiene personal, atenció mèdica i ajuda per contactar amb els familiars. La cessió, que inicialment estava prevista per als mesos de juliol i agost, s’allargarà fins al setembre, quan començaran les obres per construir-hi un institut de secundària i una residència d’estudiants.