Un dia abans del Dia Internacional de les Dones, des de diferents punts de Catalunya s’han organitzat passejades feministes per denunciar que l’espai públic i els entorns naturals no queden exempts de la violència masclista i han reclamat poder-ne fer ús amb seguretat.

A tot el país

Amb l’objectiu de visibilitzar aquesta demanda, aquest diumenge s’han organitzat una trentena de passejades arreu de Catalunya. A Barcelona, n’han sortit més de 10, una de les quals ha fet un recorregut per la muntanya de Montjuïc, al barri del Poble-sec, i ha aplegat més d’un centenar de dones.

La ruta, que ha volgut recollir algunes pinzellades de la memòria feminista relacionada amb aquesta muntanya, ha començat a la plaça de Margarida Xirgu, just davant de l’Institut del Teatre, per denunciar els assetjaments que hi han sortit a la llum recentment. Les participants han visitat fins a set punts rellevants per a la història de la dona com el Jardí de Petra Kelly — una important activista alemanya—, el monument en homenatge a la bailaora Carmen Maya o el Museu de l’Esport.

En cada parada s’han donat dades i explicat fets rellevants de la història del feminisme amb l’objectiu de visibilitzar la història de les dones al barri. Al llarg del recorregut s’han entonat lemes com “Visca, visca, visca la lluita feminista!” o “Volem caminar tranquil·les de nit i de dia!”. El recorregut ha finalitzat al Refugi 307.

Per anar seguint la història que s’ha narrat durant el trajecte, l’organització ha facilitat una publicació titulada ‘Apunts per a una herstòria sobre Montjuïc’. El contingut es pot trobar també en format PDF, al qual s’accedeix a través d’un QR. L’organització ha col·locat aquests codis en punts determinats del recorregut, per tal que aquesta ruta es pugui fer qualsevol dia per lliure.