Aquesta setmana l’Ajuntament ha anunciat que prohibirà el lloguer d’habitacions per a ús turístic a tota la ciutat: només es permetrà tenir inquilins a casa si és a partir d’un mes, per a ús habitual o de llarga durada. La decisió ha sorprès negativament les famílies que acostumaven a llogar aquest tipus d’habitacions a turistes.

És el cas del Luis Sánchez, que viu amb els pares en un pis a tocar de la plaça de les Glòries. La família fa sis anys que lloga una habitació extra que tenen a turistes. D’aquesta manera, diuen, ho té més fàcil a l’hora de fer front a la hipoteca. Ara veuen com perden un dels seus ingressos i es mostren descontents amb la decisió del consistori: “És incomprensible que ens equiparin amb especuladors o persones que destruïm el negoci del barri. No especulem, paguem impostos.”

Lloguer d'habitacions

L’Associació d’Amfitrions de Llars Compartides anuncia al·legacions

Des de l’Associació d’Amfitrions de Llars Compartides insisteixen que la seva oferta és diferent. La presidenta de l’associació, Conxa Vilapana explica: “Nosaltres no tenim res a veure amb els apartaments turístics, nosaltres hi vivim, és casa nostra”. Recorden que en el seu cas no tenen sempre l’habitació llogada. I que si ho fan és per complementar el sou, ja que els falten ingressos a la llar.

Per això, critiquen que en el context de crisi que hi ha actualment a la ciutat, l’Ajuntament hagi optat per una mesura que afectarà moltes famílies. “Ens sorprèn com un govern d’esquerres pot fer aquesta jugada” ha assegurat Vilaplana.

En aquest sentit, ja han anunciat que des de l’associació han començat a estudiar quines mesures i al·legacions hi poden presentar.